Home Mail Site Map
||||||||||
Prvi v Sloveniji certificirani po standardu ISO/IEC 27001

IT Slovenija
Webinarji
Foto Galerije

18.05 » DATA CENTER 2018 - aktualne vsebine!!!

18.05 » Konferenca DATA CENTER 2018 - že 5. leto zapored!!!

18.05 » Kako izgleda konferenca DATA CENTER v živo?

Izobraževanja › Upravljanje varnosti › Konferenca

Nove blockchain in finančne (FINTECH) tehnologije

Datum: 25.09.2018 | Brdo pri Kranju

Kripto in finančna konferenca:

Nove blockchain in finančne (FINTECH) tehnologije 

25. september 2018, Brdo pri Kranju 

Spoštovani!

V lanskem letu smo uspešno izpeljali finančno konferenco
Novi izzivi v dejavnosti finančnih storitev.
V letošnjem letu tako konferenco nadgrajujemo s še eno aktualno tematiko s področja blockchain oz. kriptovlute.

Kako bo blockchain in fintech spremenil storitveni, finančni in industrijski sektor? 
Blockchain, Fintech, Insuretech, Kriptovalute ter novodobno bančništvo so izzivi moderne industrije.

Povzetek konference
Na trgu industrijskih, storitvenih in finančnih storitev se dogaja veliko sprememb (blockchain, kriptovalute, PSD2…). Kupci na eni strani iščejo udobje in enostavnost, po drugi transparentnost in zasebnost. Želijo storitve prek interneta in prek mobilnih telefonov, zaradi česar so inovacije in preoblikovanje poslovnih modelov nujne. Podlaga je lahko blockchain tehnologija oziroma novodobne storitve (Fintech, Insuretech,…).
Milenjskih generacij je v industriji storitev in finančnih storitev pričakovati vedno več, zato bodo blockchain in digitalne tehnologije ter PSD2 regulacije in inovacije igrale vedno večjo vlogo pri delovanju industrije, storitev, finančnih institucij in bank.

Blockchain in Fintech je že v teku implementacije v finančnem sektorju, saj PSD2 in likvidnostne zahteve ter zahteve strank po digitalizaciji, silijo finančno industrijo v nove rešitve in z drugačnimi storitvami, inovativnimi zavarovanji s porazdeljenim tveganjem. To je ob tradicionalnem centraliziranem sistemu bank prineslo preporod finančne in zavarovalniške industrije.

Rešitve so le na videz enostavne. Ena možnost je, da morajo institucije kupiti ali nadgraditi nov sistem, ki temelji na novodobnih rešitvah in blokih, druga možnost pa je združevanje s Blockchain in Fintech podjetji kar se že dogaja (Stripe kupil Poloinex v 2018). Kaj bo prava rešitev bomo poskušali odgovoriti na konferenci.

Konferenca bo obravnavala ključna vprašanja preoblikovanja industrije storitev in bančništva ter inovacij, s katerimi se ta soočajo:

Pot do komercializacije: izzivi, s katerimi se soočajo podjetja, ko gledajo na poslovni primer za porazdeljene tehnologije (blockchain, fintech, insuretech).
Primeri uporabe Blockchain: kako se uveljavlja na raznih industrijskih in zasebnih področjih, vključno s trgovci, plačili, zavarovanjem, pametnimi pogodbami, identiteto, financiranjem dobavne verige, sindiciranimi posojili, vrednostnimi papirji in kliringom, premikajo v polno proizvodnjo.
Blockchain, Digital & Fintech: kako želijo podjetja za industrijske, storitvene in finančne storitve vključiti to v svojo širšo poslovno strategijo.
Regulacija, skladnost in pravna ureditev: obravnava pravne negotovosti in izzive blockchain, s poudarkom na pametnih pogodbah, standardih in »big data« ter verjetnost, kako se bodo različne panoge spremenile s porazdeljenimi tehnologijami (blockchain, fintech, insuretech).
Varnost in izzivi blockchain tehnologije: pomen transparentnosti, interoperabilnosti in razširljivosti za tehnologijo blockchain in varnostna vprašanja, ki se nanašajo na novodobne storitve.

Prikazane bodo študije primerov iz blockchain, kripto valut, bančništva, zavarovalništva, energije, glasbe, zdravstvenega varstva, financ in še več. S predstavitvami študij primerov in panelnimi razpravami bomo poskrbeli, da bo dogodek proaktiven in zanimiv.

Medse vabimo blockchain podjetja, finančno bančni svet, trgovce, vse, ki se ukvarjajo s novimi tehnologijami ali retailom, vse ki plačujete na takšne ali drugačne načine, s klasičnimi ali pa blockchain oz. kripto transakcijami.

Ponudba za udeležence konference:
do 30. junuja: kotizacija znaša 234 Eur (brez ddv)
od 1. julija do 31.avgusta: kotizacija znaša 254 Eur (brez ddv)
od 1. do 25. septembra: 274 Eur (brez ddv)

Prav tako vsi, ki ponujate strokovne teme ter rešitve v tej smeri, vabljeni, da nas kontaktirate in pristopite k strokovnemu oz. sponzorskemu sodelovanju.

Za informacije sem na voljo Mojca Beltram, mojca@palsit.com ali 05 338 48 58.

Mojca Beltram

* Kosilo in vsi prigrizki so vključeni v ceno programa.

 

V SODELOVANJU Z

LSI

Stališča, ki so predstavljena v prezentacijah, so stališča avtorja in ne organizacije, iz katere avtor prihaja niti organizacije, ki dogodek organizira.

KOTIZACIJA IN PRIJAVA
Cena: 234,00 EUR + 22% DDV
Kotizacijo prosim poravnajte najkasneje 7 dni po prijavi na TRR: 02241-0090950979. Brez poravnane kotizacije v celoti obisk delavnice ne bo mogoč. Skrajni rok za morebitno (pisno) odpoved je 14 dni pred izobraževanjem. Če se boste odjavili po tem roku, vam bomo zaračunali administrativne stroške (70% kotizacije), za odjavo teden dni pred dogodkom pa kotizacija zapade v celoti.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.