Home Mail Site Map
||||||||||
Prvi v Sloveniji certificirani po standardu ISO/IEC 27001

IT Slovenija
Webinarji
Foto Galerije

18.05 » DATA CENTER 2018 - aktualne vsebine!!!

18.05 » Konferenca DATA CENTER 2018 - že 5. leto zapored!!!

18.05 » Kako izgleda konferenca DATA CENTER v živo?

Izobraževanja › Upravljanje varnosti › Konferenca

Konferenca DATA CENTER 2018

Datum: 06.06.2018 | Ljubljana

Konferenca DATA CENTER 2018

sreda, 6.6.2018,
Ljubljana, Gospodarsko razstavišče

 

Tržišče računalniških centrov je eno najhitreje rastočih tržišč v okviru IKT tehnologij. Poleg samih širitev in izgradenj novih računalniških centrov, se vedno bolj vpletajo nove tehnologije in rešitve, ki pomenijo bistveno večje zmogljivosti ob vedno manjši porabi električne energije. Posebni poudarki razvoja so na mobilnih računalniških centrihvodenju in nadzoru centrov ter upravljanju s procesi v računalniških centrih.

Če smo se v preteklosti posvečali predvsem načrtovanju razpoložljivosti in varnosti računalniških centrov, smo danes na stopnji, kjer je precej centrov urejenih po sodobnih načelih. Zato danes mnogo več časa posvečamo upravljanju in nadzoru oskrbne infrastrukture in računalniških centrov. Pri tem imamo v mislih predvsem ključno vprašanje, kako obvladovati tveganja vsakodnevnega delovanja, izrednih dogodkov in odzive na te dogodke. Vsak element in sistem v računalniškem centru je podvržen zunanjim vplivom. S pravilnim načrtovanjem in izbiro elementov lahko zunanje vplive zmanjšamo ali izničimo, seveda pa moramo vse sisteme pravilno vzdrževati, nadzorovati in testirati. Obenem pa moramo imeti urejene in določene poslovne procese ter ustrezna orodja za obvladovanje celotnega centra in njegovih delov. 

K temu pa sodi tudi obvladovanje tveganj, kadar izberemo za delovanje ponudnika kolokacije oz. »IaaS« storitev (infrastruktura kot storitev). V tem primeru je ključni podatek za nas, kako ta ponudnik obvladuje tveganja in kako upravlja s svojo sistemsko infrastrukturo.

 

Seznanite se s praktičnimi nasveti, kako skrbeti za učinkovito in varno delovanje vašega data centra.

Pridružite se nam na 5. nišnem dogodku o računalniških centrih - DATA CENTER 2018.

POVZETKI PREDAVANJ NA KONFERENCI DATA CENTER 2018:

Matjaž Miškec- RITTAL d.o.o., Matjaž Miškec
IT hlajenje

Podatkovni centi v podjetjih obdelujejo vedno večje število podatkov in informacijskih procesov. S tem se povečuje gostota IT opreme v ohišju ali podatkovnem centru in procesna zmogljivost IT opreme narašča. Posledično se povečuje tudi odvečna toplota energija v IT prostoru. Rittal ponuja učinkovite in zmogljive rešitve IT hlajenja:
• Najsodobnejša tehnologija klimatskih naprav za hlajenje posameznega ohišja do celotnega podatkovnega centra
• Individualni koncept hlajenja za posamezno IT ohišje in prostorsko hlajenje
• Izboljšana energijska in stroškovna učinkovitost
• Optimizacija z uporabo hladnega koridorja
• Energijsko učinkovito hlajenje z uporabo IT hladilnih agregatov
• Zmanjševanje stroškov uporabe zahvaljujoč uporabi prostega hlajenja
• Okolju prijazno, zaradi varčevanja z energijo in zmanjševanju emisij CO2

 

Sander Kaempfer- PANDUIT EMEA za EGAL, d.o.o., Sander Kaempfer
Panduit Solutions for an Efficient Data Center

The physical infrastructure can have a significant impact on the performance, efficiency and reliability of DC. DC project should take into consideration important infrastructure elements, including cable pathways, grounding and bonding, and identification. Evolving technologies require increased visualization, automation, and high-performance networks of today’s complex DCs. Panduit’s connectivity and physical infrastructure expertise can help in this new reality. Its pre-configured infrastructures reduce the risks associated with adoption of new technologies. HSDT empowers DC architects to design advanced networks such as fabric-based architectures and FCoE, as well as higher bandwidth deployments such as 10/40/50/100 Gig Ethernet LANs and 8/16/32 Gig Fibre Channel SANs to be deployed in various combinations. Gain control over unpredictable environmental conditions and capacity challenges with a turnkey cooling optimization platform that allows a complete visibility and control through real-time monitoring.

Kristina Pahor- IBM Global Financing Investments d.o.o., Kristina Pahor 
Financiranje IT rešitev

IBM Global Financing je vodilno podjetje na področju financiranja informacijskih rešitev.
S storitvijo IBM financiranja lahko podjetje financira celovito IT rešitev kot enoten projekt, torej tako strojno in programsko opremo različnih proizvajalcev kot tudi IT storitve, ter s tem doseže optimalno preglednost investicije in ugodnejši denarni tok.

Možnosti financiranja:
- Plačilo na obroke
- Poslovni najem opreme
- Posojilo
- Financiranje poslovnih partnerjev
IBM Global Financing - WE FINANCE POSSIBILITIES


- SOCOMEC SICON d.o.o., Anton Bizant
Kako preseči nove meje zanesljivosti modularnih UPS sistemov?

Modularni UPS sistemi so že kar nekaj časa dobro uveljavljena rešitev za brezprekinitveno električno napajanja v številnih segmentih uporabe. Poglavitni namen tovrstnih sistemov je možnost hitrega prilagajanja dinamičnim zahtevam uporabnikov v čim daljšem življenjskem ciklu naprave. Najnovejše sistemske UPS omare za vgrajevanje močnostnih modulov so razvite za življenjski cikel 15, celo 20 let. Pri tem je izrednega pomena, da proizvajalci tovrstnih sistemov zagotavljajo visoko zanesljivost in skladnost že vgrajenih modulov z novimi moduli, ki bodo vgrajeni čez 5, 10 ali več let. Toda tudi taki moduli se lahko okvarijo in zelo na mestu je vprašanje kakšna je pogostost odpovedi oziroma koliko okvar lahko pričakujemo v tako dolgi življenjski dobi? Prispevek podaja razliko v številu odpovedi modulov s standardnim srednjim časom med dvema napakama (MTBF) in modulov z zelo visokim časom MTBF ter podaja odgovore na vprašanja kako doseči čim višji MTBF, kakšni so testni postopki neodvisnih laboratorijev in kako se rezultati potrjujejo v realnem okolju.

 

 

Za zgodnje prijave, do 21.5.2018, velja znižana cena 97 € + DDV.
Redna cena znaša 147 € + DDV.  

* S svojo prijavo se strinjate, da se vaše podatke lahko posreduje generlnemu sponzorju dogodka, podjetju NTR Inženiring d.o.o.

 

Lepo vabljeni!

Maša Arčon
masa.arcon@palsit.com
05 338 48 59


* Kosilo in vsi prigrizki so vključeni v ceno programa.

 

 

GENERALNI SPONZOR

 CITRIX

 

BRONASTI SPONZORJI

  EGAL 

 

  RITTAL         SoftNet

 

  Socomec       XENYA

 

 MIDES  

 

 

 

MEDIJSKI SPONZORJI

Računalniške novice            Monitor pro    

 Revija avtomatika 

Stališča, ki so predstavljena v prezentacijah, so stališča avtorja in ne organizacije, iz katere avtor prihaja niti organizacije, ki dogodek organizira.

KOTIZACIJA IN PRIJAVA
Cena: 97,00 EUR + 22% DDV
Kotizacijo prosim poravnajte najkasneje 7 dni po prijavi na TRR: 02241-0090950979. Brez poravnane kotizacije v celoti vstop v dvorano ne bo mogoč. Skrajni rok za morebitno (pisno) odpoved je 14 dni pred izobraževanjem. Če se boste odjavili po tem roku, vam bomo zaračunali administrativne stroške (70% kotizacije), za odjavo teden dni pred dogodkom pa kotizacija zapade v celoti.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.