Home Mail Site Map
||||||||||
Všečkajte FB stran Palsit d.o.o. in si pridobite možnost, da boste izžrebani in dobite brezplačno karto za udeležbo na konferenci INFOSEK 2016.
Prvi v Sloveniji certificirani po standardu ISO/IEC 27001

IT Slovenija
Webinarji
Foto Galerije

24.04 » ZAUH 2017 - Aktualna predavanja

24.04 » Medijska odmevnost konference HEK.SI 2017

13.03 » ZAUH 2017 tudi letos organiziran skupaj z Arhivom Republike Slovenije

Izobraževanja › Upravljanje varnosti › Konferenca

Konferenca DATA CENTER 2017

Datum: 08.06.2017 | Ljubljana

Konferenca DATA CENTER 2017

četrtek, 8.6.2017,
Ljubljana,
Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

Tržišče računalniških centrov je eno najhitreje rastočih tržišč v okviru IKT tehnologij. Poleg samih širitev in izgradenj novih računalniških centrov, se vedno bolj vpletajo nove tehnologije in rešitve, ki pomenijo bistveno večje zmogljivosti ob vedno manjši porabi električne energije. Posebni poudarki razvoja so trenutno na mobilnih računalniških centrih, vodenju in nadzoru centrov ter upravljanju s procesi v računalniških centrih.

Letošnja rdeča nit dogodka bo: "VSAKDAN V RAČUNALNIŠKEM CENTRU" 

Če smo se v preteklosti posvečali predvsem načrtovanju razpoložljivosti in varnosti računalniških centrov, smo danes na stopnji, kjer je precej centrov urejenih po sodobnih načelih. Zato danes mnogo več časa posvečamo upravljanju in nadzoru oskrbne infrastrukture in računalniških centrov. Pri tem imamo v mislih predvsem ključno vprašanje, kako obvladovati tveganja vsakodnevnega delovanja, izrednih dogodkov in odzive na te dogodke. Vsak element in sistem v računalniškem centru je podvržen zunanjim vplivom. S pravilnim načrtovanjem in izbiro elementov lahko zunanje vplive zmanjšamo ali izničimo, seveda pa moramo vse sisteme pravilno vzdrževati, nadzorovati in testirati. Obenem pa moramo imeti urejene in določene poslovne procese ter ustrezna orodja za obvladovanje celotnega centra in njegovih delov.
Letošnja rdeča nit konference bo obvladovanje tveganj in izzivov obratovanja računalniških centrov. 
K temu pa sodi tudi obvladovanje tveganj, kadar izberemo za delovanje ponudnika kolokacije oz. »IaaS« storitev (infrastruktura kot storitev). V tem primeru je ključni podatek za nas, kako ta ponudnik obvladuje tveganja in kako upravlja s svojo sistemsko infrastrukturo.

LETOŠNJE VSEBINE:

 • Odkriti IT - nov svet rešitev, Matjaž Miškec, Rittal d.o.o.
  - IT življenjski cikel
  - Robni podatkovni center
  - Standardizirani podatkovni center
  - Visoko zmogljivo računalništvo
  - Infrastruktura za OPC – Open Compute Projekt
  - Podatkovni center kot storitev
  - LEFDAL MINE podatkovni center
  Digitalno preoblikovanje podjetja, trgovine in industrije ponuja celo vrsto priložnosti, po drugi strani pa odpre cel kup novih izzivov in potreb po spremembi IT infrastrukture. Ukvarjanje s kompleksnimi opravili in velikimi količinami podatkov, kliče k bolj hitrim, prožnim in učinkovitim informacijskim rešitvam.
  Vse to ponuja Rittalova široka paleta učinkovitih in zanesljivih možnosti, ki jih je tako mogoče hitro kupiti in so cenovno ugodne. Te produkte rešitve se lahko kombinirajo lokalno, ali kot IT infrastruktura zasebnih podatkovnih centrov v oblaku in modelov storitev, kot so ITaaS (IT kot servis) in DCaaS (podatkovni center kot storitev). Možno jih je po potrebi prilagajati, od mikro do hyperscale podatkovnih centrov.
  V povezavi z našimi svetovalnimi strokovnjaki, to ponuja številne možnosti za vse zahteve. Na ta način se lahko osredotočite le na tisto, kar je resnično pomembno - vašo primarno dejavnost.

 • Primeri uspešnih praks nadzora energetske učinkovitosti v podatkovnih centrih, Luka Grahek, Socomec Sicon d.o.o.

 

Seznanite se s praktičnimi nasveti, kako skrbeti za učinkovito in varno delovanje vašega data centra.

Pridružite se nam na 4. edinstvenem, nišnem dogodku o računalniških centrih - DATA CENTER 2017.

 

Lepo vabljeni!

Maša Arčon
masa.arcon@palsit.com
05 338 48 59

 

 

 

* Kosilo in vsi prigrizki so vključeni v ceno programa.

  

GENERALNI SPONZORJ

NTR

 

BRONASTI  SPONZORJI

    s4 chs         RITTAL

   Socomec 

 

MEDIJSKI SPONZORJI

Računalniške novice             Moja Občina

 

Stališča, ki so predstavljena v prezentacijah, so stališča avtorja in ne organizacije, iz katere avtor prihaja niti organizacije, ki dogodek organizira.Predavatelji

Matjaž MiškecMatjaž Miškec, Rittal d.o.o.
Matjaž Miškec je IT produktni vodja v podjetju Rittal d.o.o. Tu je zaposlen vse od ustanovitve podjetja leta 1998. V tem obdobju je skupaj s svojimi kolegi spoznaval slikovit razvoj IT infrastrukturne opreme. Njihovim poslovnim partnerjem svetuje pri izbiri učinkovite in po najnovejših smernicah in zahtevah ustrezne IT opreme, ki jo ponuja podjetje Rittal iz Nemčije.

KOTIZACIJA IN PRIJAVA
Cena: 97,00 EUR + 22% DDV
Kotizacijo prosim poravnajte najkasneje 7 dni po prijavi na TRR: 02241-0090950979. Brez poravnane kotizacije v celoti vstop v dvorano ne bo mogoč. Skrajni rok za morebitno (pisno) odpoved je 14 dni pred izobraževanjem. Če se boste odjavili po tem roku, vam bomo zaračunali administrativne stroške (70% kotizacije), za odjavo teden dni pred dogodkom pa kotizacija zapade v celoti.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.